Stabilitás a Rehabilitációban

Salix-Med Kft.

Király utca 79.
Budapest
1077

info@salixmed.hu

Cégtörténet

  A SALIX -MED Kft. a hazai gyógyászati segédeszköz gyártás- és forgalmazás egyik legrégebbi 100 % -ban magyar tulajdonú önálló vállalkozása.


Megalakulásakor, 1991-ben alapítója nevét viselve Fűzfa Péter orvosi kötszerész műhelyeként volt ismert szakmai körökben és a paciensek között egyaránt. 1994-ben az önállósult kis és nagykereskedelmi hálózat felvette a SALIX-MED Kft. nevet, amely a  fűzfa  latin nyelvű megfelelőjét magában foglalva jelzi a két vállalkozás egységét.

A felgyorsult privatizációt megelőzően  ortopédiai termék -néhány kisiparos műhelyétől eltekintve -  csakis a Gyógyászati Segédeszközök Gyárában készült. A betegek kiszolgálása is itt történt, a szinte az egész ország pacientúrájának ellátásából adódó zsúfoltságot egyetlen budapesti gyógyszertár (Wallenberg u.2.) volt hivatott enyhíteni. A gyár viszont, mint  a gyógyászati segédeszközkészítés egyetlen szakmai műhelye, az ortopédtechnikai, technológiai ismeretek elsajátításának lehetőségét is  felkínálta.  A SALIX-MED törzsgárdája: a cégalapitó orvosi kötszerész mester, a fűzőkészítők és az orvosi ortopéd műszerészek is az egykori Gysgy-ben sajátította el a szakma alapjait, szerezte meg okleveleit.

A tömeggyártás és a minőség, a konfekcionált termék és az egyedi igények kielégítése azonban még az egyszerűbb termékeknél is előbb-utóbb ellentmondásba kerül egymással, hogyne lenne ez így a gyógyászati segédeszközök esetében.

Ami a gyógyszereknél a pontos dózis  és adagolás  meghatározásának a jelentősége, az a  megfelelő segédeszköz típus kiválasztásának, pontos méretének, egyedi illesztésének vagy felhelyezésének  a jelentősége a gyógyászati segédeszköz ellátásban. Ez a teljes gyógyulás, illetve a sikeres  rehabilitáció nélkülözhetetlen feltétele.

Ahhoz, hogy az eszközök bőséges választékából  minden beteghez a neki legmegfelelőbb juthasson el, kellő szakmai tudással és alapossággal kell kialakitani a termékszerkezetet, a gyártott és a forgalmazott eszközök körét.

Egy kisebb létszámú, jól felkészült munkacsoport rugalmasabban tud alkalmazkodni a sűrűn változó követelményekhez,- úgy, hogy a betegellátás színvonala ne csökkenjék-,mint a hajdani gyáróriás. Ehhez  a  SALIX-MED tapasztalt  szakembereinek állandó továbbképzésére éppúgy szükség van, mint a „törzsgárda” időnként új  tagokkal való bővitésére.


 

A változások iránti fogékonyság, a szükséges változtatásokra való  folyamatos hajlékonyság, a stabil betegcentrikus alapállás a Cég  ismétlődő megújulásának biztosítéka.  A SALIX-MED Kft így jutott el odáig, hogy a szaküzleteket felkereső páciensek  a forgalomban lévő gyógyászati segédeszközök közel teljes kínálatából részesülnek korrekt, megbízható, minőségi ellátásban.

Jelenleg az alábbi gyártott és forgalmazott gyógyászati és segítő eszközcsoportok kínálatával áll a SALIX-MED Kft. az Önök rendelkezésére.


 

 -Nyakrögzítők ,

                             -Gerincfűzők, haskötők,

                             -Csukló,térd,bokaizületi ortézisek

-Kompressziós harisnyák,rugalmas pólyák,

-Lúdtalpbetétek,

-Emlőprotézisek, protézistartó melltartók,

-Rehabilitációs eszközök (botok, mankók, járókeretek),

-Mozgásszervi betegek otthoni segítőeszközei,

-Gyógypárnák, matracok fekvőbetegek ellátására,


A SALIX-MED Kft.  további kiadványaival Partnerei munkáját szeretné támogatni és segíteni. A szakorvosokat és valamennyi egészségügyi szakdolgozót  a TERMÉKLISTA tájékoztatja a naprakész OEP előirásokról. (felírhatósági jogosultság, a szabályos vény kitöltésének tartalmi és formai követelményei stb.) A viszonteladó partnerekkel Termék-és árlista  ismerteti az aktuális kondíciókat. Az érdeklődőket, a pacienseket valamennyi SALIX-MED munkatárs  figyelemmel, türelemmel, szakértelemmel  várja és fogadja.

Kérjük bizalommal  keresse fel  a Céget, hogy saját tapasztalatával hitelesitse annak elkötelezettségét.

Üdvözlettel


 

Fűzfa Péter

Ortopédiai kötszerész mester